Terug

P 1 BR KANTOOR : : CONDORWEG : 10 7332AC APELDOORN 067591 069881 067760 067731 (RV) (BR: MIDDEL)

APELDOORN – De Apeldoornse brandweer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 18 november een drukke nacht gehad. Het voormalige pand van Quinty’s crew aan de Condorweg stond in de brand.

De brandweer werd even na 01:10 gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste tankautospuit kwam de dikke rook al uit het pand. Het sein middelbrand werd gegeven. Een tankautospuit van kazerne De Maten, een Offcier van Dienst en een waterwagen rukten uit. De vuurhaard bleek moeilijk te lokaliseren door de dikke rook die aanwezig was. Ongeveer 20 minuten na de melding zou de brandhaard gelokaliseerd zijn. Hierop is de brandweer op verder onderzoek gegaan. Al snel werd duidelijk dat de brand om zich heen greep, en binnen een aantal minuten sloegen de vlammen uit het gebouw. De brandweer uit Twello is met een speciale pomp gekomen om water uit het kanaal te pompen en dit te vervoeren via slangen naar de blusvoertuigen. Ook de logistieke eenheid kwam met materieel ter plaatse. De rook trok over een naastgelegen woonwijk. De veiligheidsregio adviseerde via Twitter om ramen en deuren te sluiten als men last had van de rook. Vanwege de sterke wind trok de rook laag over. De brandweer heeft openingen in het pand gemaakt om de brand te bestrijden van buitenaf. Omstreeks 03:10 gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Hierna hebben er nog geruime tijd nablus werkzaamheden plaatsgevonden.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Het pand heeft forse brand, rook en waterschade opgelopen.Voor meer foto’s middel brand

bron : http://112apeldoorn.nl