Terug

Landelijke collecte voor de Nederlandse brandwonden stichting

Collectant & Organisator

Van 9 t/m 15 oktober 2011 is de landelijke collecte voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

De Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van giften. Gelukkig kunnen we elk jaar rekenen op de inzet van veel vrijwillligers voor de landelijke collecte. Vooral dankzij hen kan de stichting haar werk doen. Tijdens de jaarlijkse collecte trekken meer dan 65.000 vrijwilligers de Nederlandse straten in met een verzoek om een kleine bijdrage. Dat verzoek is niet tegen dovemansoren gericht. De meesten kennen en waarderen de stichting en geven gul.

Eerste test met ‘kartonnen collectebus’

kartonnen collectebusDe Brandwonden Stichting is het eerste collecterende fonds dat een kartonnen, disposable, collectebus test. In 14 locaties* lopen ongeveer 500 collectanten in de week van 9 t/m 15 oktober met de nieuwe bussen. Met deze test bekijken we of het haalbaar is deze nieuwe collectebus landelijk in te voeren.

In samenwerking met de 26 collecterende fondsen, branchevereniging VFI en kartonfabrikant SmurfitKappa, is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het nieuwe type collectebus. Deze bus is voor éénmalig gebruik, brengt weinig kosten met zich mee en is gemaakt van duurzaam karton. Bovendien is de bus betrouwbaar en niet (onzichtbaar) kapot te krijgen. Na gebruik kan de lokale organisator de bus openen en in de papierbak gooien. Opslag van collectebussen en hergebruik in andere perioden is dus niet meer mogelijk.

Hebt u vragen over deze nieuwe bus, neem dan contact op met de Brandwonden Stichting: 0251 – 27 55 55.

* in Vorstenbosch, Oeffelt, Hedel, Rosmalen, Rosmalen Hintham, ‘s-Hertogenbosch (Hambaken & Orthen), Berlicum + Middelrode, Uden Zuid + Boogerd eo, Landhorst, Harlingen, Zuidhorn + Noordhorn, Beverwijk, Utrecht Langerak, Amsterdam IJburg

Help ook mee!

Zo gul, dat de collecte de grootste inkomstenbron van de Brandwonden Stichting is! Om ons werk voort te zetten en uit te breiden, is het dus van belang dat onze collecte gesteund blijft door de vele vrijwilligers. En ook u kunt helpen! Meld u nu aan als collectant en ‘doneer’ de Brandwonden Stichting een uurtje van uw tijd. Deze inzet wordt niet alleen erg gewaardeerd, maar helpt ook direct de brandwondenslachtoffers.

 

Bron: www.brandwonden.nl

Wilt u zelf collecteren of het collecteren organiseren? Klik dan hier.